niedziela, 21 grudnia 2014

Cinnamon Cookies


Dzisiaj wpadam tylko na chwilę, aby podzielić się z Wami przepisem na extra szybkie ciasteczka. Kiedy macie niezapowiedzianych gości i ciasto francuskie w lodówce, przepis będzie jak znalazł. Uprzedzam, że są uzależniające i nie można przestać ich jeść... ręka sama sięga po kolejne ciasteczko.

Przepis jest idealny dla leniuchów i tych, którzy mają dwie lewe ręce lub mało czasu. 

Składników jest niewiele:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • cukier biały lub brązowy
  • cynamon

Jak wykonać owe ciasteczka? Proste jak drut :)
  • Rozwijamy ciasto, posypujemy je obficie cukrem oraz cynamonem


  • Zwijamy w rulon i kroimy na  plasterki.
 

 

  • Plasterki kładziemy na papierze do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 10-15 minut.


A potem zjadamy te rozpływające się w ustach ciasteczka... Znikają tak błyskawicznie, jak błyskawicznie się je robi. Najlepiej smakują ciepłe - zaraz po wyciągnięciu z piekarnika :)

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz