Oczywiście kiedy pracuję nie mam czasu na takie śniadania, ale kiedy już mam wolne - uwielbiam celebrować ten poranny posiłek. Dzisiaj proponuję frittaty ... idealne dla wielbicieli jajek oraz ciepłych śniadań. Można je modyfikować jak Wam się podoba - można robić je z pomidorami, kiełbaską, zblanszowanym brokułem, papryką... ostateczny smak zależy od waszych upodobań i inwencji.
Potrzebujecie paru jajek, soli. pieprzu, startego żółtego sera oraz dodatku jaki Wam odpowiada - ja wybrałam kiełbasę polską surową i pomidorki koktajlowe
Kroimy kiełbasę oraz pomidorki i kładziemy je w foremkach do muffinek, następnie wlewamy rozkłócone jajka oraz posypujemy je startym serem.
Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 10 - 15 minut.
Zjadamy na ciepło z tostami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz